wtorek, 9 września 2014

cukiniowe brownie

Uwielbiane przez moją rodzinkę, słodkie i mocno czekoladowe. Praktycznie w ogóle nie czuć cukinii. Nawet mojemu bratu smakowało a to już coś :)
Przepis od sylvvi.


1 jajko
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
1 szklanka cukru
                                                                     1/4 szklanki oleju
1 szklanka mąki
1/4 szklanki gorzkiego kakao
1 i 1/2 łyżeczki sody
1/4 łyżeczki soli
1/4 łyżeczki cynamonu
2 szklanki startej na drobnych oczkach cukinii wraz ze skórka
1/2 szklanki orzechów włoskich lub migdałów
1 szklanka posiekanej białej czekolady

 Połączyć jajko, olej, cukier i wanilię. Dodać suche składniki (mąka, kakao, soda, sól i cynamon) i wymieszać aż do połączenia. Dorzucić cukinię, czekoladę i orzechy. Wlać ciasto do formy i piec ok. 30-45 minut.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz